KPSS'de Hangi Dersaneler Tercih Edilmeli?

2008 yılında lise, önlisans ve lisans mezunlarını kapsayan genel bir KPSS sınavı yapılacaktır. Bu sınava 2,5 milyona yakın aday katılacaktır. Sektörün büyüklüğü firmaların çok büyük ilgi göstermesine neden olmaktadır. Bu nedenle tüm dersanelerde ve yayınlarda KPSS'yi hedefleyen kampanyalar düzenlenmeye başlanmıştır. Memurlar.net olarak bu noktada ziyaretçilerimize bazı önerilerde bulunmak istiyoruz...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2008 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hem dersane hem de yayın noktasında bir karar vermeden önce bir kaç hususa dikkat çekmek istiyoruz.

1- Bu yıl ÖSS'ye giren mezun sayısı geçen yıllara göre oldukça az olacaktır. Bu nedenle ÖSS dersanelerinin çoğu enerjilerini KPSS'ye yöneltmiş durumdadır.

2- KPSS'nin büyüklüğü onlarca firmanın sektöre girmesine neden olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Bu nedenle dersane ve yayın seçiminde kısa vadeli düşünen firmaların kampanlarına dikkat edilmelidir.

BÖYLE BİR DÖNEMDE ADAYLAR NELERE DİKKAT ETMELİDİR?

1- DMS olarak başlayan ve KPSS olarak devam eden uygulama 1999 yılından bu yana yürürlüktedir. Tercih edilecek dersanenin bu anlamda en azında 3 veya 4 yıllık bir tecrübesinin olması gerekmektedir.

2- Bir çok ÖSS dersanesi hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen KPSS kursu düzenlemeye başlamıştır. Dersane tercih edecek adayların bu türden amatör firmalara dikkat etmeleri ve tecrübe ve birikime önem etmeleri gerekmektedir.

3- Dersane tercihinde geçmiş yıl başarılarına bakılmalıdır. Ancak birinci çıkardığına vurgu yapan dersanaler hakkında daha önce yayımlamış olduğumuz bu yazıya bakılarak bir değerlendirme yapılmalıdır.

4- Bahis konusu olan sınav memuriyete giriş sınavıdır. Bu sınavdan ne derece yüksek not alınırsa memuriyete giriş o kadar kolay olacaktır. Bu bağlamda 100 YTL'lik farkın bir kazanç olduğu düşünülmemelidir. KPSS konusunda yoğunlaşmış, geçmiş yıllarda çıkan soruları analiz etmiş firmalardan alınan eğitim ve düzenli bir çalışma ile KPSS'den başarılı bir sonuç almak adayın elindedir.

5- Dersane tercihlerinde forum.memurlar.net adresindeki yazışmalara ve kurs.memurlar.net adresindeki bilgilere, yorumlara önem verilmelidir.

6- Vizyon çok önemli bir yol göstericidir. İnternet sitesi olmayan, KPSS'yi daha yeni öğrenen firmalardan uzak durulmalıdır.

Tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber